Wszystkie kategorie

Jak instalowana jest folia parująca do lakieru?

DANE: 2019-12-13

Jeśli zamierzasz korzystać z PPF, jest kilka - ale niezależnie od tego, którą chcesz, tak jest zawsze pracuj zawodowaZachęcamy do inwestowania w programach PPF oferuje również folie winylowe lub usługi autobody. Większe firmy używają maszyny zwanej ploterem - która w ojczyźnie przycina winnice, co ułatwiać instalację i dopasowanie kształtu.

Jednak - moc mocowania firmy instalującej PPF jest zmuszona do montażu masowych rolek instalacji, co wiąże się z procesem montażu i naprawy do znacznego znacznego obciążenia sprzętu. Proces wniosku jest wyjątkowy i odpowiedni do potrzebnych w oparciu o markę lub folię klienta; ponieważ każdy producent ma inne procedury procedury.

Ogólnie rzecz biorąc, instalacja PPF dodała następujące kroki:

Oczyść i sprawdź. Uprawa instalatorów używających dobrego odtłuszczania do zabrudzeń, ale nie usuwa środków wosku ani pasty. W niektórych aspektach graficznych wosk i polerują przed stosowaniem, aby połysk.

Wytnij materiał PPF, aby pasował do sekcji. Po przygotowaniu lakieru samochodowego instalatorowi odetnie materiału PPF do montażu. Projekt jest podobny do odcienia szyby. W przypadku korzystania z instalacji instalacyjnych w dostępie, jak maska, panel boczne, panel boczny, lusterka boczne, drzwi lub wahana, alternatywa dla takich, jak 5 stron internetowych. Po wycięciu filmu układają się w trakcie do instalacji.

w sprayu. Instalacja programu aktywatora - Program do PPF wymaga dopasowującego temu PPF aktywuje klej „powoduje się klejenie”, co powoduje, że przystawia się do powierzchni lakieru. Odpowiednie rozwiązanie, w zależności od marki PPF, odpowiednie rozwiązanie może być zwykłą wodę lub wodę do mydła.

Dopasowywanie i nakładanie. Tutaj do gry wkracza doświadczenie. PPF nie tylko idealnie pasuje, gdy jest spełniany. W rzeczywistości jest o wiele bardziej skomplikowanych w instalacji niż winyl. Proces instalacji PPF — Nadrukowanie — Naznaczenie — filmowanie i przesuwanie PPF. Gdy znajdzie się we wpisach, instalator użyje ściągaczki do znakówrzyków lub zagnieceń z folii.

Wysuszenie. Po nałożeniu PPF i zniknięciu wszystkich pęcherzyków i zagnieceń ostatnim etapem jest suszenie lub aktywacja termiczna. Używać przemysłowej opalarki, która aktywuje klej i powoduje przywieranie PPF do ciała. Zmniejsza również materiał i zapewnia ciasne ciężarki.